Belső utazás – a valódi mélység

Amikor hagyod, hogy az érzékszerven kívüli érzékeid vezessenek, akkor olyan megéléseket élsz át, ami racionálisan gondolkodó ésszel nehezen megérthető és befogadható. Én mégis kísérletet teszek rá, hiszen a józan ész azt diktálja, hogy ha ilyen megtapasztalásokban volt részem, akkor azt ne tartsam meg saját magamnak, hanem osszam meg veletek.

Az elmúlt években olyan sötét erők uralkodtak el körülöttünk, aminek a hatásai senkit nem kíméltek. Napjainkban már nem lehet megúszni az átalakulás rögös útjának egyetlen állomását sem. A történelmünk során az ilyen sötét erőkkel nem nagyon tudott mit kezdeni az emberiség, hiszen üldözték, sőt kifejezetten irtották azt, aki bármi ezzel kapcsolatos megtapasztalással, tudással rendelkezett. Igyekszem rövid és érthető lenni.

„Ha pedig luciferi befolyások hatásai érnek bennünket, ezek a másik oldalon ahrimáni befolyásokat idéznek elő, erőket, melyek nem belülről, hanem kívülről hatnak ránk, melyek a világgal való kölcsönös érintkezésben azon keresztül hatnak, amivel kinn találkozunk. Alapjában véve tehát Lucifer hívja ki Ahrimánt, s mi emberek valójában e két princípium között helyezkedünk el. De az életben azáltal kell megpróbálnunk előbbre jutni, hogy ha egyszer Lucifer és Ahrimán ragadozó karmai közé kerültünk, utat és eszközt találjunk arra, hogy a bennünk és velünk művelt dolgok legyőzése által magasabbra juthassunk.” (Rudolf Steiner előadás, Hamburg, 1910. május 25.)

Ha a saját mélységeidbe nem szállsz alá és tisztítod ki a magaddal cipelt terheket, ördögi kísértések lesznek rajtad úrrá. Ez kinek mi, mindenkinél más formában jelentkezik. Alkohol, cigi, drogok, szerencsejáték, szexfüggőség, csak hogy a nagy szélsőségekkel kezdjem a sort. De nem kell ennyi messzire menni, hiszen mindennapi apró jelenségekben is megfigyelhetőek. Vásárlási mánia, mindig szükség van valami újra, valami másra, ami pillanatnyi örömöt okoz ugyan, de tartós elégedettséget nem. Evési kényszer, egy kis nasi, egy kis rágcsa, egy kis chips, egy kis ez, egy kis az, teljesen mindegy, csak orálisan kielégítsen. Ezek a kísértések mindennaposak, ha csak egy kicsit is hatással vannak a tudatos lényedre a mélyen eltemetett negatív érzelmi lenyomatok. Évek, évtizedek óta halogatott esetben, – amikor egyáltalán nem foglalkozol a belsőddel, csak a külsőségek számítanak, jól nézzek, ki, smink, frizura, köröm, diéta, új ruhatár, stb., tárgyi szinten minden meglegyen, autó, újabb ez, újabb amaz – akkor már betegségek formájában jelentkezik és gyógyszerfüggőséget von maga után. Hiszen mindenre van gyógyszer, csak jól be kell állítani és rendszeresen szedni és minden meg van oldva. Látszólagosan. Ha azonban a betegségben meglátod a lelki hátteret, mögé nézel és értelmezed a valódi üzenetét, akkor az elkezd a mélyebb rétegeidben hatni. A lélekben kedvként, kedvtelenségként, indulatként jelentkeznek, belülről kifelé törekszenek. Ezek a luciferi erők, amelyek hatással vannak a vérkeringésre, alvásra, álmodásra, de a megújulásra is. Ezt követően jön, amit a külvilágból magunkba engedünk, kívülről hatnak ránk. Ezek az ahrimáni erők. Ez hatással van az idegrendszerre, az ébrenlétre. Így nincs mit csodálkozni, ami körülöttünk, a világban történt az elmúlt években és megy végbe jelenleg is. Világjárvány, földrengések, háború. Hiszen ahogy bent úgy kint, ami kint, az bent. Egyek vagyunk és nem lehet szétválasztani. Hiszem és vallom és, ami a legfontosabb tapasztaltam, tapasztalom folyamatosan, hogy ha elkezdesz a valódi belső lényeddel foglalkozni, az igazi mélységeidet kutatni, minden csak akkor tud elkezdeni gyógyulni. A saját betegséged és a világ bajai.

Igyekeztem nagyon rövid és lényegre törő lenni.  A saját küzdelmeimet a sötét erőkkel részletesen elmesélem a hamarosan megjelenő könyvemben. Addig is hozok még nektek szösszeneteket az esettanulmányaimból, amit a különböző fizikai tünetek mélyebb, lelki vetületeiről írtam.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s