Online háború

A járvány nagyon jó táptalaja a különböző ideológiáknak, mindenkit megihletett ez az új helyzet és természetesen mindenki a miérteket, az okokat keresi. Számos összeesküvés elmélet kering napjainkban is a levegőben a témában. Azt gondolom általában az összeesküvés elméletnek titulált dolgoknak mindig van valami köze a valósághoz, ezért érdemes rájuk figyelni és elgondolkodni rajta. Amikor pedig egy összeesküvés elmélet közel kapirgál a tényleges valósághoz, akkor azt elferdítik valami olyan történetté, ami nyilvánvalóan baromságnak hangzik, így elterelve a valódi igazságról a figyelmet. Én sem tudom mi zajlik jelenleg, de azt gondolom nem véletlen, hogy Wuhanban tesztelték először az 5G hálózatot. Az sem véletlen, hogy Angela Merkelnek is volt egy útja ide, ami nem kapott nagy nyilvánosságot, mondhatjuk titokban történt. Az sem véletlen, hogy az 5G-vel kapcsolatos összeesküvés elméleteknek elindult egy olyan szintű lejárató kampánya, ami első olvasatra nyilvánvaló idióta ötletek tömkelege. Tehát az 5G históriák kapargatják ugyan a teljes igazság feletti felszínt, de talán soha nem derül ki mi is a teljes igazság. Én is elkezdtem agyalni, amikor megtudtam ezt az infót, hogy ott tesztelték az 5G-t. Nyilvánvalóan nem az terjeszti a vírus, de valami összetettebb összefüggése lehet a kettőnek. Lehet, – hangsúlyozom ez az én találgatásom, egyszerűen csak jött az ihlet – hogy rájöttek a tesztelés alatt, hogy milyen súlyos hatással van az emberi szervezetre és mielőtt aktiválják, elő kell készíteni a “terepet”. Laboratóriumi körülmények között előállítottak egy olyan vírust, ami egy egészséges szervezetre nincs különösebb hatással – hiszen sokan tünet nélkül vészelik át – a gyengébb szervezetekkel viszont kíméletlenül elbánik. A gyerekekre nincs különösebb hatással – tudom vannak kivételek – hiszen velük mégis csak csúnya dolog lenne kísérletezni. A kormányok kész intézkedési stratégiákat követnek, meglepően gyorsan és hatékonyan tudják lereagálni a történéseket. (lássuk be váratlan eseményeknél, azért ez sem jellemző) De, ha már, üssünk több legyet egy csapásra, legyen jó a gyógyszeriparnak is, rekordsebességgel elkészül a vakcina, amivel “csak” néhány millió ember gyógyítható egyenlőre. És, ha már, nézzük meg, milyen, ha online éli az életét az emberek nagy többsége, egy lapra feltéve mindent, így még sérülékenyebbé téve az emberi fajt. Még egyszer, hangsúlyozom, ez csak egy eszmefuttatás, egy agyalás, de ha már jön, akkor leírom, úgyis annyi baromság megy a neten, miért az én baromságom hiányozna a sorból?!

Egy azonban biztos, amit tapasztalok. Már korábban írtam, hogy én eléggé ellene vagyok sok új technológiának. Többek között sokáig okostelefonom sem volt. Most azonban már van, de direkt nem fizettem elő mobilinternetre, mert nem szeretném, hogy a telefonom állandóan online legyek, csak, ha wifivel csatlakozom. Lajosom telefonja ugyanez. Most azonban a napokban azt tapasztaltuk, hogy akárhova megyünk, konkrétan a természetben való barangolásunk alkalmával, elkezdett pittyegni mindkettőnk telefonja és jöttek sorra az üzenetek. Egyszer csak lett internet  a telefonunkon. Hogy? Miért? Én nem szeretném, hogy legyen. Ez, azt gondolom a személyes szabadságomba való súlyos beletiprás. Ez sokaknak nem tűnik fel, hiszen szerintem nincs ember rajtunk kívül, akinek ne lenne mobilinternet a telefonján, hiszen ingyenes, meg automatikusan jár, stb, stb. Ez az egyik, ami miatt kicsit felkaptam a fejem, hogy történik valami. A másik. Már korábban is, ha leültem a laptop elé és bekapcsoltam a wifi módot nagyon diszkomfort érzetem támad, majd egy idő után fejfájás gyötört. Ezért nem is wifizek a laptopon sem, hanem vezetéken keresztül csatlakozom. Most mi van? Kb. egy hete iszonyatos, megmagyarázhatatlan, migrénes fejfájás gyötör. Soha nem volt ilyen szintű fejfájásom. Ez csak akkor jelentkezik, ha használom a telefonom. Érdekes. Nem tudom mi történik az éterben, de hogy van valami amiről nem tudunk, az biztos. Abban is biztos vagyok, hogy súlyos hatással van az emberi szervezetre. Szóval, ha az adótornyok gyújtogatásával mást nem is érnek el, de remélem legalább annyit, hogy megkapjuk a választás szabadságát az információtechnológia használatát illetően. Ha nem, akkor kénytelenek leszünk egyéni megoldási lépéseket tenni, ami csak akkor ér el változást, ha eléri a kritikus tömeget.

A másik. Az online térben keringő információk. Felmerült a Zoom nevű alkalmazás biztonsági kockázata. Több millióan kezdték el használni az utóbbi hetekben, többek között én sem hallottam róla korábban, most azonban többször is használtam. De finoman szólva aggasztóak az ezzel kapcsolatos hírek és ha csak a fele igaz, akkor nagy szarban vagyunk. Ha egyszer telepítetted az eszközödre, akkor bármikor távolról aktiválhatják a kamerát, bármilyen adathoz hozzáférnek, ami a telefonodon, a laptopodon van, stb.

Egy szó, mint száz, ez az egész nem a vírusról szól, valami más van a háttérben, míg mindenki el van foglalva a járvánnyal kapcsolatos hírekkel, információkkal, addig valami sokkal nagyobb dolog zajlik a háttérben, amiről fogalmunk nincs. Mint egy jól kitalált sci-ffi. Az emberiség központi utasításokat követ, #maradjotthon, #nespájzolj, ismerős ugye? Mindeközben mindenki az online térben él és ténykedik, anélkül, hogy belegondolnánk abba milyen kísérletnek is lehetünk részesei……

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s