Isten újra megváltót küld a Földre

Mindannyian ismerjük Jézus történetét. Azért küldte Isten a Földre, hogy megismertesse az emberekkel az igazságot, hogyan lehetünk igazán boldogok, beszélt az örök élet reményéről, megmutatta milyen az önzetlen szeretet. Általunk “csak” csodának nevezett cselekedeteket hajtott végre. Majd meghalt bűneinkért. Akkoriban is sokan nem hitték el, hogy ő valóban Isten fia és bántották. Bántották testileg, lelkileg. De ő mindvégig kitartott, hiszen tudta, mi a küldetése.

Jézus történetét nagyon sokáig nem tudtam befogadni, nem értettem, hogy miről is van szó. Ezzel nagyon sokan vagyunk még így a Földön. Mi történne, ha újra megváltó érkezne a Földre, és elkezdené a munkáját, úgy, mint anno Jézus? Lehet, hogy már itt él köztünk, de nem tudunk róla, nem ismerjük. Jézus is elmúlt 30 éves, amikor megkeresztelkedett és Isten nyilvánosan kijelentette, hogy Jézus a fia.

Soha nem volt a Föld történetében annyira bűnös az emberiség, mint napjainkban. Így, ha valamikor, akkor most, hatalmas szükségünk lenne egy megváltásra. De, ki az, aki ezt képes megtenni értünk? Csak egy emberi természet feletti valaki, aki isteni erővel bír.

Mit tennénk? Nem hinnénk el. Hiszen napjainkban messzebb állunk az Isten hittől, mint valaha. Régebben alap volt, hogy minden háztartásban volt pl. Biblia. Most hány háztartás van, ahol egyáltalán fel sem merül, hogy egyáltalán lennie kellene. Nem adjuk tovább a gyermekeinek azt a tudást, amit már mi is csak megkopva tudtunk magunkévá tenni, ha egyáltalán megtörtént. De, azért ünnepeljük a vallási ünnepeket (húsvét, pünkösd, karácsony), de többnyire egy-egy wellness hétvége sül ki belőle.

Eljátszottam a gondolattal. Félreértés ne essék, nem szeretnék szentségtörést elkövetni ezzel a feltételezésemmel, de ha már átfutott rajtam a gondolat, muszáj leírnom.

Annyira bűnben élünk és nem vagyunk tiszták, hogy nem is vagyunk méltóak arra, hogy egyáltalán találkozzunk a Megváltóval. Nem csak, hogy nem hinnénk el, hanem egyenesen bolondnak néznénk azt, aki ilyet állít. De, ha tegyük fel el is hiszi bárki, mondjuk az egyházak, mit tennének? Újra bántanák, mint akkor Jézust. Nem feltétlenül fizikai szinten, mert most már túl vagyunk azon a sötét korszakon, de lelki szinten biztos. Összejönne egy bizottság a Pápától kezdve a mindenféle egyházi méltóságokig és elkezdenék leckéztetni, tesztelni, kérdezgetni, hogy bizonyítsa. Egóból, mindenféle tudományos megalapozottságot követelve egy olyan dologról, ami világosan meg van írva, számtalanszor kinyilatkoztatásra került, hogy emberi ész fel nem foghatja, hiszen isteni erőről és energiákról van szó.

Hogyan nézhet ki? Újra, mint anno Jézus, 30-as férfi? Nem hiszem. Mi van, ha annyi bűn halmozódott fel a Földön Jézus utolsó eljövetele óta, hogy nagyon hosszú idő, míg megtisztít minket a vére által az új megváltó? Éppen ezért mi van, akkor ha már nem 30-as éveiben jár, hanem jóval idősebb?

Mi van, ha nem is férfi, hanem nő? Na, ez amit a mai társadalom nagyon nehezen tudna befogadni. Mi van, ha köztünk él, de senki nem vette észre, csak a tanítványok? Milyen tanítványok? Nem diplomás doktoranduszok, akiknek adunk a szavára, mert tanult emberek és racionális, az emberi agy által befogadható módon tudnak kommunikálni és mert nagyon fontos embernek tartják magukat. Neeeeem.

“Mert én arra tekintek, aki nyomorult és megtört szívű, és aki igéimet tiszteli.” (Ézs 66,2)

Vagy, ahogy a Jelenések könyvében is áll. Erről írtam már korábban: https://egyenifelemelkedes.wordpress.com/2019/07/05/a-vilag-vege-szerintem/

…..

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s