Mai Ige – Bátorító üzenetek minden napra

Egy éve már, hogy beépítettem a mindennapjaimba a Mai Ige Magazin használatát. De kezdjük az elején. Egy összetett folyamat eredménye, hogy rátaláltam és használni kezdtem az említett kiadványt. A 2017-es év nagyon nehéz volt számomra, igazi mélységeket éltem meg általa. Ebben az évben született meg második fiunk és két év korkülönbség van a két fiú között, így egyik pici, másik kicsi volt. Egy olyan taposómalomba kerültem, amit csak lehajtott fejjel és összeszorított foggal tudtam végigcsinálni. Pokolian nehéz, de ugyanakkor nagyon felemelő is volt egyben. Micsoda ellentmondás, nem?! Így utólag visszatekintve egy kincs, hogy én ezt megélhettem, hiszen a mélységből olyan magasságokba repített, ami nagyban befolyásolja a jelenlegi életemet és felfogásomat. Sok mindent megértettem általa.

“Szépen megalkotott mindent a maga idejében, az örökkévalóságot is az emberi értelem elé tárta, de az ember mégsem tudja felfogni Isten alkotásait elejétől a végéig, amelyeket megalkotott.” (Prédikátor 3,11)

Be kellett látnom, hogy bármit is szeretnék elérni az életben, nem csak én befolyásolom. Korábban abban a tudatban éltem, hogy “csak” kitűzöm magam elé a célt, megteszek érte mindent, küzdök, kemény munkával és meg lesz az eredménye. Ez többnyire így is volt, azonban kifelejtettem belőle Istent. “A lelki nyugalom titka, ha belátjuk, hogy a kezdettől a végig Isten munkálkodik, és elfogadjuk, hogy ő ezt az ő menetrendje szerint teszi.” (Mai Ige, 2019.10.05, Ne próbáld erőltetni!) Sok mindent annyira görcsösen akartam elérni, hogy pont azért nem sikerült elérnem. Amit viszont el tudtam engedni, az azonnal az “enyém” lett. “Amikor lenyugodtál, minden működött gond nélkül./Ne erőlködj annyira! Ezzel saját magadat szabotálod. Ha eldöntöd egy helyzetről, hogy jó vagy rossz, akkor mindjárt kezdeni akarsz vele valamit. Például, ha valami jó, akkor elkezded hasonlítgatni magadat: jobb vagy rosszabb vagyok? Miben kell fejlődnöm? Ezzel kimerítjük magunkat, mielőtt még bármihez hozzáfognánk. Amikor meredek az út – sétálj felfelé! Ha meg kell kerülnöd az akadályt, került meg! Fogadd el az előtted álló utat! A Biblia azt mondja, hogy “mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt” (Prédikátor 3,1)

Nem szoktam ilyen hosszan idézni a Mai Igéből, de most azért teszem, hogy szemléltessem sokszor mennyire leírja szó szerint a felismeréseimet. Szinte nincs olyan napi ige, amit ne éreznék úgy, hogy nekem szól.

2018 őszén láttam a magazint a veresegyházi református templomban. Mondhatjuk, hogy kb. az idő tájt tértem meg. Akkoriban kezdtem el rendszeresen istentiszteletekre járni, rendszeresen Bibliát olvasni. Akkor kezdtem el a korábbi bejegyzésemben említett imagyakorlatot is Hildával. (https://egyenifelemelkedes.wordpress.com/2020/01/03/imagyakorlat/)

Annyira véletlen egybeesésnek tűnik, hogy mikor Hilda megtanított imádkozni és szépen lassan véget ért a néhány hónapos vezetett imagyakorlat, akkor meg lettem volna lőve, hogy jó-jó, de akkor most mi alapján olvassak és értelmezzek igét nap, mint nap. Ekkor vettem elő a Mai Igét és azóta is olvasom rendszeresen. Egy fantasztikus kiadvány, ami nélkül nem tudom, hogyan tudtam élni az egész eddigi életemet. De, tudom. Lelki fájdalmakkal, nagy kétségek között, amikor csak hánykolódtam magamban, nem volt kivel megbeszélnem, ha valami bántott, ha valamit csak úgy ki kellett adnom magamból. Számomra lelki megnyugvást jelent az ima. Amikor Isten igéje által megértek nagyon sok mindent a múltamból, amivel korábban nem tudtam mit kezdeni. Vagy csak jó elmondani, ami bánt, ami fáj, vagy csak jó megfogalmazni saját magamnak is, amin egyébként el sem gondolkoznék. Vagy csak jól esik csendben lenni, figyelni magamra, keresni és várni az isteni jelenlétet. Ebben nagyon fontos és hű társam a Mai Ige. Köszönöm a csapatnak, akik nap, mint nap ezen dolgoznak, hogy magyarul is eljuthasson hozzánk én pedig minden tőlem telhetőt megteszek, hogy ezt minél többen megtapasztalhassák.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s