Én döntöm el hogyan gyógyulok

Egészség-betegség témában sem szeretem követni a tömegeket és az egyszerű, kézzelfogható, irányított megoldásokat. Itt is mindig az alternatívákat keresem, azokat a hiteles személyeket, termékeket, akikben megbízom és hiszem, hogy képesek segíteni az egészségmegőrzésben, vagy esetleg a betegségek leküzdésében. Alapvetően ebben a témában sincs örök igazság. Mindenki aszerint vásárol meg egy-egy terméket, vagy dönt egy-egy orvos mellett, hogy miben hisz, mit hisz el és mi az az irány, amit igaznak tart. Sokan nem visznek bele nagy ideológiát a dologba, amit a reklámban látok, vagy amit a szomszédasszony mond, az biztosan úgy van, ezért én is azt követem. Nálam ez kicsit másképpen működik. Engem sem kerülnek el a reklámok, bármennyire igyekszem, hogy ne legyenek hatással rám. Óhatatlanul is látom, hallom, hogy ha jön az ősz és náthás időszak van, akkor ilyen és ilyen termék nyújt megoldást a reklám szerint, ha nyár van, akkor az akkor aktuális nyavalyákra kínálnak gyógyírt. Mindenre van egyszerű és kézzel fogható megoldás, de ez nem az én utam. Én ebben is a nehezebb, a küzdősebb, olykor kicsit fájdalmasabb megoldást keresem.

Kezdjük ott, hogy ha beteg vagyok, akkor bibliaként használok két könyvet:

Thorwald Dethlefsen – Rüdiger Dahlke: Út a teljességhez

Rüdiger Dahlke: A lélek nyelve a betegség

             

Minden betegségnek lelki oka van, ez tény. Az másik kérdés, hogy hajlandóak vagyunk-e önmagunkba nézni és olykor fájdalmas kérdésekre, őszintén válaszolni önmagunkkal kapcsolatban. Ez egy nehezen járható és nehéz út, de főleg nagyobb betegségekből való kilábalás enélkül azt gondolom nem lehetséges. Konkrét, megélt példák megérdemelnek majd egy külön bejegyzést, a lényeg, hogy enélkül el sem kezdek semmilyen gyógyulási folyamatot.

A másik, a mit szedjek. Én még nem járok azon a fejlődési szinten, hogy pusztán a gondolataimmal gyógyuljak – biztosan van, aki  képes rá, ezt nem vitatom, csak feltétellel kezelem – ezért igénybe veszek különböző szereket. Sajnos én is úgy nőttem fel, hogy bármi bajom volt, orvos, antibiotikum kúra – mert az mindenre jó – és már nincs is semmi probléma. Abban az időben itt tartott az orvostudomány és sajnos még most is, bár már vannak kezdeményezések és információk, hogy mennyire nem jó a szervezetnek, ha antibiotikumokkal bombázzuk feleslegesen. Miután eljutottam én is arra szintre, hogy egyáltalán megkérdőjelezzem azt, amit az orvos mond és az utasításai ellenére mást cselekedjek, akkor értem el a jelentős egészségjavulást a szervezetemben. Elkezdtem a témában érdeklődni, kutakodni és visszaigazolta minden, amit valahol éreztem, hogy nem jó nekem. Sajnos nagyon kevés orvos van, aki úgy gondolkodik és praktizál, hogy a beteg érdekeit nézi és nem ül fel a mindenféle gyógyszeripari lobbinak, vagy egyszerűen csak kényelemből, rutinból gyógyít. Az évek során rájöttem az én egészségem senki másnak nem fontos, csak nekem, így keményen meg kell érte dolgoznom. A gyógyszermaffia összeesküvés elméleteknek nevezett témában több könyvet elolvastam, hiszen imádom az összeesküvés elméleteket, mert általában mindig a valódi igazság húzódik mögötte, így vagy úgy. Így ismertem meg Dr. Lenkei Gábor munkásságát és termékeit. Nagyra tartom és mélységes tiszteletem felé, hogy mert felállni, mert kiállni azért az igazságért, amit sokan tudunk, de inkább a rendszerben elbujtatva, titkon, egyéb eszközökkel, a szabályok kikerülésével teszünk, mert szembe megy a “nagy rendszerrel” az, ahogyan gondolkodunk. Bevallom, én is az utóbbihoz tartozom, de erről majd jelenlegi földi életem végén írok, vagy ha legalizálták azokat a témákat, amire gondolok. 🙂 A lényeg, hogy nagyra tartom az írásait, könyveit.

             

http://www.drlenkei.hu/

És a témában végül, de nem utolsó sorban az oly sokat vitatott homeopátia. A korábban leírt fél életemen át szedett antibiotikumok mellékhatásainak végeláthatatlan útvesztőiből az egyetlen kiutat a homeopátia jelentette számomra. Azóta csak ennek segítségével gyógyulok és gyógyítom a gyerekeimet, családomat. A témában nagyon sokat köszönhetek Nagyezsda Torbenkova Doktor Nőnek, aki nélkül nem találtam volna a kiutat a sok gyógyszeripari készítmény szedése okozta mellékhatások hosszú sorából és valószínűleg nem fogantak volna meg a szép és egészséges fiaim sem természetesen úton, mindenféle művi orvosi beavatkozás nélkül, de ez a történet is egy külön bejegyzést érdemel.

https://www.facebook.com/nadjatorbenkova/

A témában még ajánlott oldal, ahol nagyon sok érdekes infó olvasható. https://homeopatia.info.hu/

A blogomnak nem célja és nem is témája olyan vitákba belemenni, amiben bizonyítani kellene a homeopátia létjogosultságát és hatékonyságát. Azt hiszem, ez az előzőekből is kiderült. Ezek tények, az, hogy ki hogyan, milyen információhullámra és gyógyszeripari lobbira ül fel a saját egészsége érdekében, ez mindenkinek a saját döntése. Én nem ezt választom és igyekszem a birtokomban lévő információkat minél szélesebb körben terjeszteni annak érdekében, hogy egyre többen legyünk, akik magunk döntünk az egészségünkről és nem hagyjuk magunkat befolyásolni mindenféle egyéb érdekek miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s