Közösségi adósságrendezés

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer tíz család. Mindenkinek volt 10-10 Millió forintos lakáskölcsöne.  Átláttak a rendszeren és úgy döntöttek, nem mindenféle pénzintézeteket gazdagítanak busás kamatért, hanem egymást segítve oldják meg a saját adóssági történetüket. Mindenki megtakarított évi 1 Millió forintot és minden évben egy-egy család kapta meg a 10 család által felajánlott 1-1 Millió forintot. Így szépen sorban, 10 év alatt mindenki vissza tudta fizetni a tartozását sokkal kevesebb kamattal, mintha ezt összefogás nélkül, egyéni erővel tették volna.

Nem nehéz átültetni a gyakorlatba ezt a nem is olyan légből kapott “futurisztikus” történetet, ha jobban belegondolunk. Semmi másra nincs szükség, mint bizalomra, a másikra való odafigyelésre, áldozatvállalásra a másik érdekeiért és nem a sajátomért. Ez egy merőben más megközelítés, mint ahogyan ma élünk és a pénzügyeinket szervezzük. Összességében nem kell nagy fejszámolás sem ahhoz, hogy rájöjjünk mennyivel jövedelmezőbb is a fenti üzlet. Ezt a példát általában egyedül 20 éves futamidővel és 3-8 %-os kamattal (most lehet, hogy olcsó a hitel, de nem volt ez mindig így és nem is lesz tartható hosszú távon) oldjuk meg.

Honnan jött az ötlet és a történet? Mondjuk azt, hogy láttam már és éltem át hasonlót és nyitott vagyok a téma felé, mert azt gondolom ez a jövő.  Ajánlom magamat szeretettel. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s