A fajfenntartásunk nem pénz kérdés

Sokszor belegondolok,  hogyan is jutottunk el idáig, hogy a gyerekvállalás ennyire összefonódott az anyagiakkal.

Régen, Anyáink, sőt Nagyanyáink idejében természetes folyamat volt egy nő életében, hogy férjhez ment és gyerekeket szült. Nem volt túlagyalva a dolog, ment minden a természet rendje szerint, mint az állatvilágban. Születtek a gyerekek sorban ki hogyan érezte a párjával közösen, olyan számossággal.

Ma mi van?! Szerintem nincs olyan nő, aki ne töltene ki egy CSED vagy GYED kalkulátort mielőtt úgy dönt, hogy gyereket akar. AKAR és nem szeretne, számomra a lényegi különbség a kettő között az, hogy programozottan születnek a gyerekek, nem ösztönösen. Még végigviszem ezt a projektet, még megvárom az előléptetésemet, még elutazunk ide vagy oda. Aztán mindenki csodálkozik, hogy nem jön össze a gyerek, amikor elhangzik a vezényszó. Elfelejtettük, hogy a gyermek fogantatás és születés egy emberfeletti teremtési folyamat, amibe sokkal kevesebb beleszólásunk van, mint mi azt sejteni is véljük.

Sajnos a pénz vezérelte gazdasági, társadalmi, szociális környezet miatt jutottunk el ideáig, hogy kevés a szaporulat és nem csak hazánkban, hanem a világban mindenhol, ahol fertőz a piacgazdaság.

Egy apró kis teremtésnek semmi másra nincs szüksége csak szeretetre és gondoskodásra. A társadalom által elvárt életkörülmények egyáltalán nem érdeklik.

Örömtelinek, de ugyanakkor elszomorítónak is tartom a jelenlegi folyamatot, ami kis országunkban zajlik. Örömteli, mert az az alapszemlélet, hogy azt az űrt, ami kiesett az elmúlt évek kevés születésszámának köszönhetően nem betelepítésekkel akarjuk pótolni, más nemzetekkel vegyítve a magyar népet. Elszomorító azonban, hogy a gyerekek  születését ösztönző kormányzati intézkedések szerintem nem várt lavinát fognak elindítani. A gyermekáldás mellett ösztönösen kell dönteni és aztán mérlegelni a manapság természetesen nem elhanyagolható anyagiakat és nem fordítva. Szülök még egy gyereket, mert 1 millával csökken a lakáshitelünk, szülök még egy gyereket, mert akkor nem kell visszafizetnem a diákhitelt, szülök még egy gyereket, mert akkor magasabb lesz a családi adókedvezmény és a családi pótlék, bevállalunk előre egy, kettő, három, négy gyereket, hogy felépíthessük a családi fészket.

NEM!!!!!!!!! Ez akkora lelki és anyagi terhet ró a leendő családokra, hogy be nem látható következményekkel jár. Túlterhelt Anyák és Apák, szomorú, önfeledten játszani nem tudó gyerekek, hatalmas anyagi és nem anyagi vállalt adósságok a jövőre nézve.

Ébredjünk már fel és fordítsuk meg a folyamatot. Nagyon jó, hogy végre felismerték, hogy az anyagiak igenis mennyire fontosak a családalapítás folyamatában, azonban nem szabad elfelednünk honnan indultunk és hova kellene visszatérnünk.

Szívből remélem, hogy mi szülők józan belátással hozunk döntéseket a jövő nemzedékének létrejöttéhez.

Mindenkinek kitartást és türelmet kívánok eme nagy vállalásokhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s