Egyáltalán nem az a lényeg, hogy a NŐnek mi a dolga

Mosolyogva olvasom az egyes nyilatkozatokat, véleményeket, blogbejegyzéseket a napokban kirobbant “a nőnek mi a dolga” témában. Hol tartunk most? Néhány nap leforgása alatt? A Telekom szerződést bont Ákossal, a kormány szerződést bont a Telekommal, és mellékesen ad mindenkinek 20 millát, ha szül 3 gyereket. Ébredjünk már fel!!! Ez már rég nem arról szól, hogy a “nőnek mi a dolga”. Férfiak által teremtett világban, az általuk létrehozott szabályok között vitatkoznak férfi egók azon, amiről fogalmuk sincs. Fogalmuk sincs milyen, amikor először látod a monitoron, hogy egy kis szív elkezd dobogni és aztán egy emberfeletti csodával létrejön belőle egy kis lény, és minderre csak egy női test képes, nem egy férfi egó, egy NŐ. Egy nő NŐ, aki úgy dönt a férjével, párjával, nem ez a lényeg, hogy szeretnének kettejükből egy harmadikat, negyediket, ötödiket létrehozni, ők döntenek így, és nem a kormányzati intézkedések, a felkínált pénz, a támogatások, kedvezmények miatt. Lássuk már be végre, hogy a teremtés az emberfeletti. Egy gyermek nem akkor fogan meg természetesen, amikor mi akarjuk. Van, hogy a gyermekvállalás döntésének meghozatalától várni kell, míg valóban úgy dönt az a kis lény, hogy le akar születni erre a földre. Nem mi befolyásoljuk, nem a kormány intézi gombnyomásra.

6

a kép forrása: nlcafe.hu

Vegyük már észre, hogy egy-egy egyéni vélemény elhangzása után egy egész nemzetet ugrasztanak össze, csak azért, mert ez egy egyéni vélemény és sokan nem értenek vele egyet. Amit a kormány képvisel és intézkedéseket meghoz, az a nagy tömegekre vonatkozik és nem egy-egy egyéni kivételre. Szeretem magam távol tartani a politikától, mert férfi egó harcok színtere, ami az én értékrendemben undorító és visszataszító. De ez az én értékrendem, az én véleményem. Az mellékes, hogy ebben a témában egyet értek vele. Egyet értek azzal, hogy egy NŐ igenis akkor tud kiteljesedni igazán, ha gyerekeket szül és biztosítja a nyugodt hátteret a szeretett férje mellett. MELLETT és nem alatt, felett, mert ez nem egy alá-fölérendeltségi viszony. Érzem ezt én, mint NŐ, aki most érzi kereknek a világot, hogy Anya és Feleség lehet. De hosszú út vezetett idáig. A 90-es évek elején kezdtem meg iskolai tanulmányaimat, ez azt jelenti, hogy középiskolás koromra csúcsosodott ki az életemben a női emancipáció, vagyis ügyvezető voltam az osztálytársaim által alapított kft.-ben, vezérigazgató a részvénytársaságban, én irányítottam mindent és mindenkit magam körül. Aztán jött a nagybetűs élet, a munkahelyen láttam, hogy vezetőnek lenni nem feltétlenül azt jelenti, mint az én gyermeki megfogalmazásomban, így kiszálltam a karrierépítés mókuskerekéből és mondjak valamit? Sokkal boldogabbnak és kiegyensúlyozottabbnak érzem magam, mert NŐ lehetek, ahelyett, hogy egy férfiak által létrehozott és emberi egó által teremtett szabálykörnyezetben próbáljak érvényesülni. Ez nyilvánvalóan eleve lehetetlen, széllel szembe pisálni, ugye? Nézzük meg a Telekom menedzsmentjét nyolcból egy nő, nézzük meg az igazgatóságának a tagjait, egy nő sincs közte, tehát hagyjuk már ezt a képmutatást, amit a cég kifelé képvisel.

Ugyanakkor nézzük már meg, hogy milyen szavakkal illetünk egy olyan művészt, aki több évtizedes munkássága révén igen is megbecsülést és tiszteletet érdemel, akármi is legyen a véleménye a fenti témában.

De a hozzám hasonló gondolkodású nők csendben végzik a dolgukat, nem egy, a magyar közvéleményt nap, mint nap befolyásoló lap szerkesztőségében ülnek, hanem teszik a dolgukat, mint Anya, Feleség.

Ezt a cikket is kb. 20 részletben sikerült leírnom, de fontosnak tartottam “felszólalni”. Biztosítom a családi hátteret, a férfiak, akikkel kapcsolatban voltam ma is az ügyeim intézésében, egyáltalán nem voltak arra tekintettel, hogy a gyerek egész nap nem aludt, mert mindig felébresztette valaki, jött vagy a postás, vagy a futár, vagy a mesterember stb., de én megértően fordulok mindenkihez, mert az Anyaság megtanította az egómat lecsillapítani és szívből, ösztönből élni.

Kívánom előbb-utóbb ezt az érzést mindenki találja meg, ki Apaként, ki Anyaként, ki Nagyapaként, ki egyedül, ki párkapcsolatban, ki zenészként, ki politikusként……

Békés Karácsonyi készülődést kívánok Mindenkinek.

 

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s