Virtuális Nagyszülők – MG, az alternatíva a FB helyett

Manapság azt tapasztalom, hogy sokan vagy a fővárosba költöznek, vagy elmennek külföldre, ha boldogulni szeretnének és az álmodott jövőt szeretnék megvalósítani. Ez velem is így történt anno, bár nálam kevésbé tudatos volt ez a döntés, de ez egy külön történet. 🙂

A lényeg, hogy miután a szülővárosomtól távol találtam meg életem párját és alapítottunk családot, a szüleim és a barátaim egy része is több, mint 200 km távolságra került tőlünk.

A nagyszülők minden gondolata természetesen az egy szem unoka körül forog, az ő fényképével kelnek, fekszenek. Virtuális Nagyszülők ők a hétköznapokban, mivel “csak” fényképről csodálhatják meg unokájukat és jobb esetben csak havonta látják személyesen. Ez a külföldre költözöttek esetében gondolom még ritkábban van.

Ezért úgy gondolom nekünk szülőknek valahol kötelességünk, hogy ezt az űrt betöltsük a nagyszülők életében, hogy valamennyire azért nyomon követhessék unokájuk fejlődését nap, mint nap.

Erre egy tökéletes eszköz szerintem, amit nekem is egyik kedves ismerősök ajánlott, a Moment Garden.

MomentMobile

forrás: http://momentgarden.com/

  1. Itt egy nagyon praktikus felületen lehet feltenni időrendben az aktuális képeket, és bármikor vissza lehet pörgetni, ha egy kis nosztalgiázásra vágysz. Úgy működik, mint egy számegyenes. 🙂

     2. Létre tudsz hozni minden gyereknek külön albumot.

     3. Hasonlóan működik, mint a FB, csak itt “LOVE-olni” tudsz 🙂 és hozzá lehet szólni minden egyes képhez.

     4. A látogatói kör szigorúan zárt, csak az látja az albumot, akit te meghívsz.

     5. Be tudod állítani, hogy küldjön e-mail értesítést a MG-en aktuálisan történtekről, valamint nosztalgiázásra is           küld képeket. (Moment Memories)

     6. Akár fotókönyvet is tudsz készíteni a feltett képekből.

Én úgy vagyok vele, hogy ahelyett, hogy a FB-ra postolom a gyerekem képeit, ahol nagyrészt olyan ismerősök vannak, akiket kb. a születése még talán érdekelt, de a fejlődésének minden momentuma már nem, így ide töltöm fel és érdeklődő közönség szemléli. Továbbá fontos szempont szerintem az is a MG választásánál, hogy ne a FB-ot árasszuk el olyan képekkel, hogy “most felült”, “most felállt”, “most próbálkozik az önálló evéssel”, stb., mert higgyük el, ez senkit nem érdekel, csak egy szűk kört.

Ez természetesen az én meglátásom, mindenki döntsön maga, hova tölti vagy nem tölti fel a gyermeke képeit. 😉

Egy hozzászólás Új írása

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s