Megtakarításaink újracsomagolva

“Az a biztos, amit elköltesz, vagy a párnádba dugdosol.” – ezen a mondatomon sokan sokszor mosolyogtak nagyokat. Azonban az elmúlt időszak pénzügyi világban való történései által, visszaigazolódni látszik a mondásom. A brókerbotrányok és az általuk generált bankcsődök, egy másik bankhálózat teljes banki termináljának egy napos kiesése, stb.

Nem azt  mondom, hogy ne takarékoskodjunk egyáltalán, hanem azt, hogy mértékkel. A mától ne vegyük el azt, amit az ismeretlen jövőbe szánunk. Engedjük meg magunknak a jelenben azt, amit szeretnénk. Itt most nem arról beszélek, hogy menjünk el a Seychelles szigetekre nyaralni, hanem pl. ne sajnáljunk magunktól pl. most nyáron aktuálisan egy gombóccal több fagyit, vagy néha üljünk be egy étterembe és ne álldogáljunk a konyhában órákat, stb.

Engedjük meg magunknak itt és most!

Bár több életünk van – ezt most nem szeretném firtatni – de ezt a jelenlegi földi életünket töltsük minél hasznosabban.

MagicMoneyPotOGold

forrás: magicmoneywealthsystem.com

De visszatérve a megtakarításokra. Adjunk belőle másoknak is. Ha meg tudunk takarítani az azt jelenti, hogy van jelenleg annyi pénzünk, amit nem használunk fel. Osszuk ezt meg másokkal, adakozzunk vagy vegyünk egy ebédet egy hajléktalannak és nem sorolom a vadítóbbnál vadítóbb ötleteimet. 🙂

Ehelyett most mit teszünk? Brókercégeknek, bankoknak, életbiztosítóknak adjuk a pénzünket és várjuk, hogy “fialjon”, legyen belőle még több. Lássunk a dolgok mögé és ne gazdagítsuk azokat, aki egyébként is már azok. Segítsünk egymáson, és mi döntsünk a pénzünk felett. Most mi történt azokkal, akik másra bízták a pénzüket? Eltűnt? Hogy tűnhetnek el milliárdok? Bár közgazdász vagyok, de nem szeretnék pénzügyi levezetésekbe bocsátkozni, mert szemfényvesztés. Nagyon egyszerű a válasz, odaadtuk azoknak a gazdagoknak, akiknek a mi pénzünk által még több lett. Ezért van szegénység, mert parkolnak a pénzek az emberiség töredékénél, miközben emberek éheznek a másik végen. Ha minél többen így teszünk, hogy nem parkoltatjuk a pénzünket, hanem hagyjuk áramolni, higgyük el mindig lesz annyi pénzünk, amennyire szükségünk van. Hiszen a vonzás törvénye és az univerzum törvényszerűségei működnek, akár hiszünk benne akár nem, de ebbe megint nem szeretnék belemenni, hiszen a blogom célja, hogy hétköznapi, kézzel fogható tevékenységekről írjak.

need_moor

forrás: antalvali.com

Manapság sokan állampapírokat vásárolnak, mert a megbízható. Ki mondja? Emberek, akikben most lehet, hogy megbízunk, de pár év múlva nem tudjuk ki lesz hatalmon és mit fognak addig csinálni a most rájuk bízott pénzünkkel. Úgy gondolom felül kell ezen kerekednünk, hogy oda kell adnunk valakinek a megtakarításainkat, mert ott biztonságban lesz, sőt több lesz belőle. Nem! Költsük el okosan a jelenben, vagy olyan megtakarításokat válasszunk, ami jó célt szolgál. Példának erről már írtam a “Bankolj szelektíven!” című cikkemben.

Most mondhatjátok, hogy és mi van a milliomosokkal? Tegyenek ők így, és ha majd ők megosztják másokkal a millióikat, akkor majd mi kispénzű emberek is úgy teszünk. Ezért tartunk itt ahol, mert mindenki másra mutogat, tegyük meg ma. A mi kezünkben a döntés. Ha sok kis pici megtakarítás jó helyre kerül, akkor talán a környezetünket is jobbá tehetjük ezáltal. De ez egy vélemény, mindenki cselekedjen belátása szerint. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s