Saját élményem Budapest első Közösségi Adományozó Pontján

Szeretném megosztani veletek az élményt, amit Budapest első Közösségi Adományozó Pontján tett látogatásom során tapasztaltam.

A facebook-on értesültem róla, hogy van egy ilyen fantasztikusan jó kezdeményezés.

https://www.facebook.com/ajandekdoboz1

Nem volt kérdés, hogy már másnap ellátogatok oda és elhelyezek néhány apróságot. Szerencsére nincs messze tőlünk, így átsétáltunk a fiammal egy délután.

Könnyen megközelíthető és szembetűnő már messziről, hogy hol is áll ez a kis adomány kuckó 🙂

Először tartottam attól, hogy a nagy vihar után milyen állapotban lesz, de kellemesen csalódtam, ugyanis nagyon jól ki lett találva a helyszín, mivel egy nagy előtető alatt kapott helyett, így védve van az időjárás viszontagságaitól.

CIMG8828

Kicsit szokatlan volt az érzés, hogy sok szuper holmi “csak úgy” ki van rakva őrizetlenül és bárki bármit elvihet. 🙂 Ezt a mentalitást még szoknunk kell nekünk magyaroknak, mert lássuk be, ami ingyen van ha kell ha nem, visszük.

Ezért is tartom nagyon jó kezdeményezésnek, mert sokszor csak beszélünk arról, hogy mi magyarok már csak ilyenek meg olyanok vagyunk és mindenféle negatív jelzővel illetjük magunkat. Nem! Rajtunk múlik, hogy milyenek is vagyunk, azonban ehhez minél több embernek kell a pozitív jelzőkhöz méltón viselkedni nap, mint nap.

A lényeg, hogy elhelyeztük a kis adományainkat, a könyveket a könyvekhez a ruhaneműt a ruhákhoz, hogy rend legyen. Szerintem fontos, hogy sajátunknak érezzük ezt a kis helyet és eszerint bánjunk vele, akár hozunk, akár viszünk.

CIMG8825CIMG8826

Vetettünk még egy pillantást a polcokra, majd elsétáltunk. Rendszeresen szoktam adományozni, de amikor átutalok egy összeget, vagy beviszek egy zsák ruhát, az nem olyan, mint itt. Ennek a helynek van valami miliője, valami, ami megfoghatatlan, de működik.

CIMG8827

Azt tapasztalom, hogy egyre nagyobb az igény az emberekben a jóra és nem a haszonlesésre. Ugyanakkor fontos az is, hogy segítsük egymást ha tudjuk és ne halmozzunk fel olyan javakat, amire nincs is szükségünk, mert nem okoznak örömet. Sokkal nagyobb boldogságot jelent, ha megosztod másokkal, odaadod a rászorulónak azt, amit ő nem “szerezhet” meg magának, neked viszont nincs rá szükséged.

A képek forrása: saját készítés. 🙂

 

 

6 hozzászólás Új írása

  1. Edit szerint:

    Megnézném ezt az Adományozó Pontot, hogy nézne ki a Blaha Lujza téren. 🙂

  2. Orsi szerint:

    Szuper kezdemenyezes! Tegnap megneztuk, es meglepett, hogy tenyleg milyen szepen es rendezetten van kialakitva. El is hoztunk egy bukosisakot, amit nagyon koszununk az odomanyozonak! Mar ossze is pakoltam egy par gyerekholmit viszonzaskepp. Remelem egyre tobb ilyen talal majd helyet a varosban! 🙂

  3. Suha Julianna szerint:

    Fel fogom keresni!

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s