“Bankolj szelektíven!”

A bankok bevételei tőlünk, ügyfelektől származnak. Mi tesszük őket gazdaggá azáltal, hogy hagyjuk magunkat kizsákmányolni általuk. Az utóbbi időben elég sok botrányos téma vette körül a bankszektort, deviza hitelek, a pénzükhöz hozzá nem férő ügyfelek, bankok, bankfiókok megszűnése, stb. Ezt már sokan, sok helyen megírták, taglalták, mi, miért. Az én célom megint csak az, hogy felhívjam a figyelmeteket, mit tegyünk azért, hogy ne hozzuk helyzetbe ezeket a pénzintézeteket. Hogy mit tudunk tenni? A megoldás nagyon egyszerű, ne bankoljunk náluk, válasszunk olyan bankot, amely szem előtt tartja a társadalom, a közösség érdekeit, partnerként kezeli ügyfeleit és nem rövid időn belül akar meggazdagodni belőlük.

Ez egy ideális kép, kérdezhetnétek létezik egyáltalán ilyen?

Igen, a MagNet Magyar Közösségi Bank.

MagNet Bank

                                                    forrás: magnetbank.hu

Számomra az első meglepő dolog az volt, amikor számlát nyitottam náluk, hogy megkérdezték mennyi legyen a havi számlavezetési díj. Van olyan típusú bankszámla, ahol te határozhatod meg, mennyit ér neked az, hogy vezetik a számládat. Ez egy merőben új szemlélet, felelősséget ruház rád és teljes értékű partnernek tekint.

Ha a telefonos ügyfélszolgálatot hívod nem kell 20 gombot megnyomnod mire emberi szót hallasz, hanem egyből az ügyintéző veszi fel és készségesen, rugalmasan segít. Nem bonyolítja túl a dolgokat, gondolkozó emberek vannak a túlsó oldalon, nem betanított munkások.

A banknál elhelyezett betéteidről is te magad dönthetsz, hogy a pénzed – amit te bocsájtottál a bank rendelkezésére, hogy gazdálkodjon vele – milyen célra használja fel.

Levelet nem azért küldenek, hogy közöljék veled az aktuális, önkényesen felemelt kamatokat, díjakat, hanem, hogy tájékoztassanak arról, mennyivel járultál hozzá a bank eredményéhez és a rád eső rész 10%-ról te döntesz melyik alapítványt, helyi közösséget, projektet, stb. támogatsz.

BOY_2014_tarsadalmifelelos

                                                     forrás: magnetbank.hu

Sorolhatnám még a pozitívabbnál pozitívabb szempontokat, de látogass el a holnapjukra és győződj meg róla te magad.

Aztán dönts belátásod szerint. 🙂

http://www.magnetbank.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s